Derfor skal du kræse om dit kaffehjørne

Derfor skal du kræse om dit kaffehjørne

Uhm, duften af friskkværnet kaffe. Findes der en bedre duft? Udover tedrikkerne, der foretrækker chai, og småbørnsmødrene, der stadig har energi nok til at sætte duften af babys nakke over mokkaens, er svaret klart: Nej, kaffebønnerne salige dampe er det bedste, du kan udsætte næsen for.

Kaffe er en uundværlig del af vores allesammens hverdag verden over, og i Danmark i særdeleshed. Vi er blandt de 5 mest kaffedrikkende nationer i verden, så der er langt mellem de morgenrutiner, der ikke inkluderer kaffe. Hos Danish Living tager vi kaffekærligheden meget alvorligt og gør det nemt for dig at kræse om dit kaffehjørne med en skøn vægdekoration til køkken med kaffetema. Vi siger ikke, at du bør skabe et nærmest helligst sted, hvor du tilbeder de guddommelige bønners kraft med hele din sjæl. Men vi siger heller ikke, at du ikke skal. For der er meget overbevisende argumenter for, hvorfor du skal give kaffehjørnet en hel masse opmærksomhed. Vil du høre nogle af dem?

Det er almen kendt, at kaffe skærper din opmærksomhed og gør dig bedre til at fokusere. Koffeinen i kaffen stimulerer hjernen, skaber klarhed og fremmer derved produktiviteten. Netop derfor er den oplagt som ”wake-up-juice” tidligt om morgenen, når du skal i gang, og igen i løbet af dagen, når du skal løse alle de opgaver, chefen læsser af på dit bord. Eller køre rigtig langt hjem fra moster Gertrud sent om aftenen.

Kaffen kan også øge dopaminniveauet i hjernen. Dopamin er et hormon blandt flere, der står bag følelsen af tilfredshed og lykke. Med andre ord kan kaffen skræmme skidt humør langt væk. 

Det er heller ikke til at komme udenom, at der findes så utrolig mange absurd lækre specialkaffer. Hvad med en intens espresso? En cremet cappuccino? Eller måske en latte med masser af himmelsk skum til din overlæbe? Der er så mange kaffetyper, at man skal være et skarn for ikke at kunne finde mindst en håndfuld yndlingskaffer. 

Hvad gemmer sig i dit kaffehjørne? Hvis du ikke kan prale af en kæmpemæssig espressomaskine, skal du ikke være ked af det. Filterkaffen er stadig den mest udbredte kaffe, og selv denne meget almindelige kaffetype kan finjusteres til din smag med forskellige slags maskiner og kaffebønner og -mærker.

Men kan du gætte, hvilket argument der vinder kampen? Kan du regne ud, hvad den egentlige grund er til, at du straks bør dekorere dit køkken med smukke kaffekopper, kaffebar-skilte, kaffeopskrifter og andet træpynt med kaffe? Det er naturligvis kaffens centrale rolle i dit sociale liv. Uanset hvad anledningen er, hvor formel eller uformel en aftale du har, og hvem der kommer fordi, byder du altid på en kop kaffe. Kaffen er altid med til møde, til fødselsdag, til jobsamtale og på date. Alt i alt kan kaffekærlighed opsummeres i ét enkelt, kort og velkendt citat:

But first, coffee.