Køb Hvid maling til væg hos Gebenna

Køb Hvid maling til væg hos Gebenna

Selvom tidens trend peger imod både pasteller og kraftige farver, er bløde og lyse vægfarver stadig et must. Den lyse farve Chinese White er en varm hvid nuance, med et hint af grøn i sig. Hvid betragtes som en ikke-farve, da den ikke indgår i det traditionelle farvehjul. Derimod kan hvid betragtes som en farve i sig selv. Den hvide farve reflekterer alle synlige bølgelængder af lys, hvor sort gør det modsatte og absorberer alle farver. Som modsætning til den sorte farve, symboliserer den hvide farve lys, renhed og godhed.

RAL 9010 maling

En af de mest populære farver er den klassiske RAL 9010. Dette er en standard hvid farve som anvendes i mange forskellige sammenhænge. Farven er kridhvid og kan godt komme til at virke meget klinisk hvis du anvender den på alle dine vægge. Du kan i stedet overveje at anvende en modehvid farve maling, som stadig skaber en masse lys, men som samtidig bevarer hyggen.

Knækket Hvid maling

Når vi taler om hvid maling, taler vi i virkeligheden om et væld af forskellige off-white nuancer. Disse nuancer differentierer sig kun en smule fra den helt hvide tone, og inkluderer flødefarvet, elfenben og vanilje.

Elfenben, eller Ivory har en varm undertone da der er en lille smule gul i. En helt hvid vægfarve vil virke oplysende, den hjælper dit sind med at holde fokus, men den kan også føles distancerende, upersonlig og kold. Ivory eller en anden knækket hvid nuance vil skabe en mere afslappende atmosfære, samtidig med at den bibeholder det rene og bløde, men en my varmere.

Vægmaling i hvid eller modehvid?

Hvid vægmaling har været uundværlig for minimalister verden over i gennem det 20 århundrede. I dag er minimalisme dog anderledes end den renlinjede og perfekte æstetik som vi kender fra tidligere. Nutidig minimalisme handler ikke længere om fraværet af ting, som ofte udrydder personlighed og ufuldkommenheder til fordel for en utopisk eller ideal tilstand – men om at fremhæve manglen på ting, for at understrege meningen som vi tillægger de ting som vi beholder. På denne måde forstærker denne indretningsstil en følelse af at fremhæve det, som virkelig betyder noget for os. Kort Sagt: Ny Minimalisme handler om at sætte fokus på nogle enkelte genstande, som skaber mening for os. Det drager tankerne hen på en meningsfuld og fuld levemåde. I stedet for store visuelle elementer, skal du have fokus på forskellige taktiliteter, skulpturelle og organiske former samt naturlige (gerne lokale) elementer.

Ral og modehvid farvekoder

Leder du efter de mest anvendte hvide farver? RAL og NCS er to9 forskellige farvesystemer som skaber de farver vi som standard anvender i vore4s indretning. Hvid RAL 9010 og Modehvid NCS 0500-s samt NCS 0502-Y er nogle af de hyppigst anvendte farver.

Én af tidens hotteste trends er farver på væggen. Men for at farverne kan spille sammen, har de brug for en base som samler dem. En hvid eller brækket hvid væg i stuen kan give noget helt særligt i din indretning, og få de resterende farver til at poppe. Hvid maling kommer i mange forskellige nuancer; fra en sart, fin og lys beige nuance, til en mørkere og royal gråhvid maling.